سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نفس های سرد

 


فرارسیدن ماه پیروزی خون بر شمشیر بر تمامی شیعیان جهان تسلیت باد.



ارسال شده در توسط افشین کیا

کوهدشت


 


وسعت          : 3904 کیلومتر مربع


 


طول شرقی  : 36 دقیقه و 47 درجه


 


عرض شمالی: 32 دقیقه و 33 درجه


 


جمعیت         : 188964 نفر


 


آب و هوا       : معتدل کوهستانی


 


مناظر طبیعی: دره شیرز، چشمه های آب گرم گرخوشاب


 


اقتصاد           : کشاورزی، صنعت و دامداری


 


رودخانه         : سیمره


 


ارتفاعات         : هنجس، چنگری، سرسورن، کژنه، گردله، سرخدم


 


اهمیت           : تاریخی (نقوش صخره ای پیش از تاریخ، آثار مفرغی، آثارمتنوع تاریخی)، کشاورزی


 


آثار تاریخی    : نقوش صخره ای (هومیان، میرملاس، دوشه)، محوطه های سرخ دم لری و لکی، پل سی پله، میل گچی خسرو آباد، قلعه کوهزاد


 


 



کوهدشت در قسمت غربی استان لرستان و در میان دشت پهناور و حاصلخیز کوهدشت و در بین کوههای چنگری، سرخ دم، گردله، سرسورن و کژنه محصور شده است. لفظ کوهدشت در بعضی کتب "کورشت" و یا "کودشت" آمده است. حمدالله مستوفی در نزهه القلوب مینویسد: "کورشت شهری بزرگ بوده، اکنون خراب است." به استناد مطالعات پژوهشگران منطقه کوهدشت از قدیمی ترین سکونتگاههای بشری است. نقاشیهای صخرهای هومیان 1 و 2 مربوط به 40000 سال پیش و نقوش صخره ای میرملاس و دوشه متعلق به دوران ما قبل تاریخ دلیل براین ادعا است. همچنین وجود سایتهای باستانشناسی مهم چون سرخ دم لری و لکی در این منطقه که به واسطه اشیا مفرغی و مطالعات باستانشناسی دارای اهمیت ویژه نزد باستانشناسان داخلی و خارجی است مزید بر این اهمیت میباشد. با این وجود  ایجاد شهر فعلی کوهدشت به دوره پهلوی (1312 ه. ش.) در پی فرمان رضا خان مبنی بر تخت قاپو کردن عشایر صورت گرفت. در صده های متاخر بیشتر به طرهان و  قوتل معروف بوده است.


 


                                                                                                 نقل از سایت میراث فرهنگی لرستان


ارسال شده در توسط افشین کیا

horse8-zr ”غار میرملاس” که در کوه سرسرخین کوهدشت نخستین غاری که بر روی دیوار آن که قسمت هایی از آن نیز فرو ریخته است، رنگین نگاره هایی را یافتند. این میراث 12 هزار ساله بشر در مسیر نابودی قرار دارد. مک بورنی استاد دانشگاه کمبریج و پروفسور گیرشمن و پس از کشف غار میرملاس و همیان با مشاهده عکس ها و اسلایدهای آن چنین می گویند: 







متن کامل


به گزارش خبرنگار مهر در شهرستان کوهدشت، غار میرملاس که امروز جز سایبانی چیزی از آن باقی نمانده است با فاصله ای حدود 30 کیلومتر از شهر کوهدشت قرار دارد و نقاشی ها و نگاره هایی که بر دیواره های جنوبی و شمالی این غار باقی مانده است بیشتر صحنه هایی از رزم، شکار، انسان و حیوان را نشان می دهد.


 کوهدشت سرزمین سنگ نگاره های رمز آلود


در بالای کوه سرسرخین همچنین کوه همیان نیز از دیگر کوههای شهرستان کوهدشت است که در خود بخش دیگری از هنرمندی مردمان این سرزمین را جای داده است به طوریکه شاید بتوان این شهرستان را تجلیگاه هنر ایرانی و سنگ نگاره های ناب نامید.



پروفسور گیرشمن پس از کشف غار میرملاس و همیان با مشاهده عکس ها و اسلایدهای آن، چنین اظهار نظر کرده است: “کشف نقاشی ها در یک غار لرستان مطلبی حایز اهمیت است، طی تمام تجسس هایی که درباره کاوش های مربوط به غارهای میهن شما انجام یافته است اعم از آنچه اینجانب در کوههای بختیاری به عمل آورده ام و یا آنچه در بیستون و البرز و کوههای خراسان معمول داشته است همچنین آنچه به وسیله دانشمندان آمریکایی در افغانستان صورت پذیرفته در هیچ جا نقاشی هایی بر روی بدنه سنگ کوهستان دیده نشده است و از اینجا اهمیت موضوع به خوبی روشن می گردد.”


این کوه ها رمز و رازهای فراوان در خود دارند و شاهد غم ها و شادی های مردمان چند ده هزار ساله این دیار هستند. در این سرزمین مردمانی زندگی می کرده اند که آثار سرپنجه های هنرمندانه آنها بر سنگ های سخت بعد از گذشت دوازده هزار سال هنوز جلوه گر و بیان کننده اندیشه های آنها درهزاران سال پیش است.


مک بورنی استاد دانشگاه کمبریج در آن زمان در بیان اهمیت این نقوش چنین آورده است: “نقوش دوره تاریخی که شامل گروههای اسب سوار و مناظر جنگ و جدال و شکار حیوانات با تیر و کمان است و قدمت آنها به 2000 تا 1500 سال پیش از میلاد می رسد و بدین سبب که هنر اسب سواری نخستین بار به وسیله ایرانیان و مقارن با تاریخ یاد شده در این منطقه معرفی شده است، نمی توان تاریخ نقوش پیش گفته را به دوره قدیمی تری مربوط دانست. اهمیت نقوش مذکور از این جهت است که آنها نخستین تجلیات ذوق هنری مردمان غارنشین منطقه کوهدشت لرستان به شمار می رود. بعد ها هنر همین مردم به تدریج تکامل یافت و به نسل های بعد منتقل شد تا اینکه در هزاره نخست پیش از میلاد تجلی این هنر قدیمی با چنان مهارت و تکامل ویژه ای بر روی اشیای برنزی لرستان ظاهر شده است که آنها از لحاظ تکنیک و صنعت به عنوان نشانه ای از هنر فلز کاری و به نام برنز لرستان معروفیت جهانی پیدا کرده است”.


تمامی نقوش صخره های کوهدشت بر روی بلندی های متراکم و در چند کیلومتری جنوب غربی کوهدشت در یک ردیف دایره شکل قرار گرفته است. در بین نقش های یاد شده تصاویری از انسان به چشم می خورد که با یکدیگر اختلاف دارد صورت هایی نیز از اسب که بر روی آنها سوارانی به شکل انسان نقش شده اند و همچنین صورت گوزن و سگ و موجوداتی شبیه به آن دیده می شود.


اندازه صورت ها در نگاره های سنگی میرملاس بین 10 تا 30 سانتیمتر و اغلب با نقش های حیوانات به صورت نیمرخ است.


رسم کردن حیوانات به صورت نیمرخ روشی است که در دوره های گوناگون نگارگری ایران حفظ شده و حتی این روش ترسیم حیوانات تا به حال نیز متداول مانده است که سابقه نگارگری در ایران را دست کم به دوره نئولتیک حجر جدید یعنی در حدود 4500 سال پیش از میلاد می رساند.



چیزی از سنگ نگاره های میرملاس باقی نمانده است


آنچه باید به آن اشاره کرد این است که شهرستان کوهدشت علاوه بر سنگ نگاره های غار میر ملاس مامن سنگ نگاره های با قدمت بیشتری چون همیان یک و دو است که هر کدام از این سنگ نگاره ها رمز و راز فراوانی از هنر ایرانی را در خود دارند.


رشته کوه همیان از شمال تا شمال غرب دشت سر سبز و حاصلخیز شهر کوهدشت لرستان کشیده شده است و این کوه در محاصره درختان درهم فشرده بلوط قرار دارد.


سفر در میان این طبیعت زیبا و پررمز و راز هر بیننده ای را به وجد می آورد ولی آنچه که قلب هر ایرانی و لرستانی را به درد می آورد آن است که هرکس هرآنچه بر دست داشته از زغال، اشیاء تیز، افشانه و رنگ های اسپری برروی این نگاره های بی بدیل چندین هزارساله کشیده و نوشته است و تنها چیزی که نمی شود دید فقط آن نگاره های بی نظیری است که قیمتی برای آنها متصور نمی توان شد.


سنگ نگاره های بی بدیل غار میرملاس را خطوط یادگاری درهم فشرده و در جاهایی رنگ های اسپری نابود کرده اند و دیگر نقش های اولیه قابل رویت نیستند. طبیعت هم بیکار ننشسته و نور مستقیم آفتاب و شوره های آهکی از دیواره های فوقانی هم آنچه آدمیان تخریب نکرده بودند را خراب و غیرقابل رویت کرده است.


آدمی از دیدن چنین صحنه هایی متاثر می شود زیرا نقوش اینجا همگون غارهای کرکس و لاسکو در فرانسه است، ولی به طور قطع مهجوریت این میراث فرهنگی و تاریخی به مانند سنگ نگاره های غارهای کرکس و لاسکو فرانسه نخواهد بود.


 


 

 


  



سنگ نگاره های غارهای “کرکس” و “لاسکو” فرانسه در محفظه شیشه ای


 



بد نیست نگاهی به قوانین و شعار یونسکو در زمینه سنگ نگاره ها بیاندازیم شاید با مقایسه عملکرد امروز در زمینه حفظ این میراث های بشری واقعیت های موجود را روشنتر درک کنیم.


یونسکو در زمینه سنگ نگاره ها اینگونه شعار می دهد: 1- هرگز آنها را لمس یا خیس نکنید . بسیار ضربه پذیرند، 2- هرگز روی آنها اثر نگذارید و چیزی اضافه نکنید، 3- روی آنها راه نروید، 4- همان طور که هستند بگذارید بمانند، 5- فقط از آنها عکس بگیرید.


حال با مشاهده وضعیت اسفبار سنگ نگاره های میرملاس با قدمتی بیش از 12 هزار سال این سوال مطرح می شود که چرا حفاظت از این میراث گرانبها به دست فراموشی سپرده شده تا امروز جز سایبانی از این غار بی همتا چیزی باقی نماند.



به رغم اینکه سنگ نگاره های غار میرملاس شهرستان کوهدشت در ردیف نقوش غارهای کرکس و لاسکو در فرانسه است اما امروز در حالی که آنجا برای محفوظ بودن حتی از رطوبت تنفس انسان های بازدیدکننده، مقابل آنها حصار شیشه ای کشیده اند سنگ نگاره های میرملاس با اسپری، نور خورشید، باد و باران و یادگاری های مردم نا آگاه از دست می روند.


نگاره های میرملاس از کم نظیرترین نقوشی است که در ایران با رنگ خلق شده اند و نیاز به مراقبت ویژه دارند. با نصب پلاستیکهای ضخیم یا تورهای ریز می توان از دسترسی افراد ناآگاه به این آثار جلوگیری کرد و آنها را نجات داد، هزینه زیادی هم ندارد، در غیر اینصورت تا چند سال آینده دیگرهیچ اثری از آن آثار بی نظیر یافت نخواهد شد.


اینها هویت و شناسنامه این ملتند و برای ماندگاری آنها بیشتر از این باید ارزش قائل شویم، آنها از بهترین سامانه های توسعه توریسم و اکوتوریسم هستند که می توانند غبار محرومیت را از منطقه بزدایند و عظمت این ملت را به نمایش بگذارند.


به گزارش مهر، براساس نظریه کارشناسان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که آن را نیز با رنگ بر دیواره غار نوشته اند، پیشینه این سنگ نگاره ها به هزاره دهم ق .م یعنی بیش از 12 هزار سال پیش می رسد.


 


نقوش حیواناتی چون گوزن، گاو، سگ، روباه و خصوصا اسب و سوار در حال تیراندازی و شکار و موضوعات رزمی با رنگ های قرمز و سیاه بر دیواره این غار نقش بسته است.


 


                                                                             نقل از         http://lornews.wordpress.com


ارسال شده در توسط افشین کیا

مرورگر امن و سریع Crazy Browser





 


     

www.shamsifard.com


برای گشت و گذاری خوب و سریع در اینترنت همیشه به یک مرورگر امن و سریع و زیبا نیاز است. Internet Explorer نیازهای بسیاری از کاربران را رفع میکند ولی بد نیست که در کنار آن از مرورگری تحت IE ولی با امکانات بیشتر استفاده نماییم! Avant Browser یکی از مرورگرهای زیبای تحت IE میباشد که طرفداران فراوانی دارد. Crazy Browser ۳نیز به تازگی به جمله ی این مرورگرهای خوشدست و سریع تحت IE پیوسته است! امکانات بسیاری که به کاربر میده هم از لحاظ کارایی آسان مثلا باز کردن هر تعداد پنجره ی مرورگر فقط با اشغال یک پنجره ی ویندوز ! و همچنین از لحاظ امنیتی که اجازه ی بازشدن هر PopUp  و تبلیغات اینترنتی مزاحم را میگیرد ! آنرا به مرورگری محبوب وقدرتمند تبدیل گرده است. موتورهای جستجوی از پیش تعیین شده ای در داخل این نرم افزار هستند که به پیدا کردن مطالب مورد نظر کمک بسیاری میکنند! از نظر زیبایی هم محیط نرم افزار توانایی پشتیبانی Themeهای ویندوز Xp را داراست و محیطش میتونه زیباتر و جذاب تر بشه! میتوانید از کلیک وسط موس برای باز شدن لینک در پنجره ای جدید استفاده کنید! از ویژگیهای آخرین نسخه ی این نرم افزار میتونم به توانایی تبدیل پنجره ی آن به Full Screen و قفل Toolbarها و تغییر در شکل ظاهر انها اشاره کرد. این مرورگر جدید , قدتمند و خوشدست رو میتونید از اینجا: دانلود با حجم ۶۸۰


ارسال شده در توسط افشین کیا

تفاوت های مردان با زنان از نظر احسان کرمی

 

 

اگر مردی زن نگيرد عاقل است ولي اگر زني شوهر نکند ، «بيخ ريش پدرش مانده» است

اگر مرد شبها تا صبح بيرون از منزل بماند ، «مهماني» بوده است ولي اگر زن بعد از غروب آفتاب به منزل بياد «ددر» رفته بوده و رفيق دارد

اگر مرد با خشونت صحبت کند «لحن مردانه» دارد و اگر زن با خشونت حرف بزند «بي ادب و دريده» است

اگر مرد ضيف النفس و سهل انگار باشد «جوانمرد» است ولي اگر زن بردبار و با گذشت باشد «بي عرضه و شلخته» است

اگر مرد ساعتها با کسي در گوشي صحبت کند «کسب اخبار» است و اگر زني قدری حرف بزند «وراج» است

اگر مرد در حضور ديگران به زنش محبت کند و او را ببوسد «مهربان و وفادار» است ولي اگر زن اينکار را بکند «بي حيا» است

اگر مرد پر خور باشد «خوش اشتهاء» است ولي اگر زن پر خور باشد «شکمو» است

اگر مرد چهل سال داشته باشد «جوان» است و اول چلچليش ولي اگر زني سي و پنج سال بيشتر داشته باشد «مادر فولاد زره» است

اگر مرد خراّج باشد «دست و دل باز است» و اگر زني خراّج از آب در بيايد «خانه خراب کن» است

اگر مرد خسيس باشد «مقتصد و صرفه جو» است و اگر زن بخيل باشد «گدا» است

اگر مرد موهايش سفيد شده باشد «پخته و موقر» است ولي اگر زن موهايش قدری خاکستری باشد «عجوزه و پير کفتار» است

 

اگر مرد کم حرف باشد «متين و سنگين» است ولي اگر زن کم حرف بزند «از خود راضي و اخمو» است

اگر مرد سبيل داشته باشد ولو هر قدر دراز و گنده و بد قواره «علامت مردانگي و زينت» است ولي اگر زني مویي در صورت داشته باشد «وای خدا بدور» نگو نگو

 

 

 

احسان کرمی


ارسال شده در توسط افشین کیا
<      1   2   3   4   5   >>   >